vineri, 18 martie 2016

Braconaj comis de oamenii Corpului de Control ARBDD

Comisariatul Unic de Control din Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării este vizat de o anchetă penală care arecaobiect fapte de braconaj piscicol și utilizare ilegală a armelor de vânătoare. Un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea însoțit de un echipaj al Poliției de Frontieră  Tulcea a descins în zona Sf. Gheorghe unde au descoperit că Mihail Condratov și Silviu Anton, angajați ai Comisariatului Unic de Control ARBDD, ar fi comis fapte de braconaj piscicol. Mai exact spus, procurorul ar fi găsit în nava comisariatului în care se aflau Condratov și Anton a cantitate mare de pește, între care și sturioni, precum și arme de vânătoare. Cum angajații comisariatului de control nu aveau acte de proveniență a peștelui și nici documente de confiscare, procurorul a constatat că ar fi vorba de braconaj practicat de angajații ARBDD care au ca obiect al muncii combaterea braconajului.
Descinderea procurorului în Deltă cu un echipaj al Poliției de Frontieră ar face parte dintr-o anchetă mai amplă care vizează persoane cu funcții de conducere de la ARBDD, între ele s-ar afla și Doru Moscu, directorul Comisariatului Unic de Control.
Despre această anchetă a aflat și ministrul Mediului. Vineri, în cadrul unei ședințe cu șefii instituțiilor de mediu care a avut loc la Constanța, ministrul Mediului l-a luat la întrebări pe Moscu în privința acestui caz deosebit de grav. Cu o nonșalanță greu de explicat, Moscu i-a spus ministrului că faptele de braconaj nu le-ar fi comis subalternii săi, ci polițiștii de frontieră. Adică, Moscu a făcut din alb negru și  l-a făcut mincinos pe procurorul Dan Stepanencu, care  instrumentează acest dosar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu