luni, 30 martie 2015

Șpăgi ridicole pentru procurorii din județul Tulcea

    Doi procurori din județul Tulcea s-au făcut de râs nu doar că a primit șpagă, ci mai ales ce fel de mită au pretins și au primit.
   Victor Grigoraș, fost procuror șef al Serviciului DIICOT Tulcea a fost arestat de colegii săi de la DNA pentru că a primit un mile și sume de bani de la un om de afaceri care se ocupa cu exportul de berbecuți. Când afaceristul arab a intrat în conflict cu inspectorii veterinari care-i refuzau autorizațiile de  export, a apelat la procurorul de la crima organizată Grigoraș și astfel prin intervenția magistratului din Tulcea s-a încălcat legea și exportul s-a realizat. Omul de afaceri a fost obligat însă să-l mituiască pe procurorul Grigoraș cu un miel, 1 000 de dolari și 5 000 de lei. Șpaga primită de Victor Grigoraș e mai mică decât salariul pe care-l primea lunar ca procuror DIICOT.
Zilele trecut un alt procuror din județul Tulcea s-a făcut de râs pentru că a luat șpagă. DNA l-a săltat pe Constantin Balaban din birul său de prim-procuror al Parchetului din Măcin, iar judecătorii l-au arestat pentru 30 de zile. Balaban își mutase sediul firmei soției în birul de prim-procuror și îi șantaja pe clienții firmei să facă afaceri în favoarea acestei. Procurorul șef Balaban l-a presat pe un client al firmei soției să-i dea o șpagă în natură care însuma 350 de saci de porumb. Asta pentru că animalele de la ferma familiei Balaban nu mai aveau furaje. În loc să cumpere furajele, procurorul șef Balaban le-a obținut ca șpagă, contra unor servicii judiciare în calitate  de procuror.
    La Tulcea, procurorii au stricat prețul șpăgii și se vând pentru un miel sau câțiva saci de porumb...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu