joi, 26 februarie 2015

Minciunile electorale ale baronului Teo din Tulcea se răsbună...

Mare problemă pe capul baronului PSD de Tulcea Horia Teodorescu (alintat de apropiați cu apelativul Teo), președinte al Consiliului  Județean Tulcea. Una din secțiile cele mai importante a Spitalului Județean Tulcea, cea de pediatrie, și-a încetat activitatea pentru că nu mai are medici specialiști. Din acest motiv, copii bolnavi din Tulcea sunt trimiși pentru a fi tratați spre Spitalul de Urgență Constanța sau spre alte spitale din țară. Mai exact, fiecare părinte de copil bolnav se descurcă cum poate să găsească un spital care să-i salveze copilul.
Responsabili pentru închiderea secției de pediatrie Tulcea sunt Guvernul Ponta și Consiliul Județean Tulcea. Guvernul Ponta, deși a promis că va repara ”aberațiile” Guvernului Boc, care a închis zeci de spitale, și le va redeschide pe toate, nu și-a ținut promisiunea, iar acum asistă, nepăsător, la situația dramatică apărută la spitalul din Tulcea,
Consiliul Județean Tulcea are în administrare Spitalul Județean de Urgență Tulcea și nu dă semne să poate să rezolve problemele de la Pediatrie. În realitate, nici nu prea are ce face pentru a redeschide secția de pediatrie pentru că problema apărută la Tulcea este una care ține de sistemul medical românesc nereformat. Sunt informații că și la alte spitale din țară secțiile funcționează la limita de avarie pentru că nu au medici specialiști.
Baronul Teo are o problemă pentru că le-a promis tulcenilor, în 2012, când a devenit președinte al Consiliului Județean Tulcea că va redeschide imediat spitalele din Babadag și Sulina și va moderniza spitalul județean, că va aduce suficienți medici în județ. Au trecut aproape trei ani de când Teo e președinte și nimic din promisiunile lui nu s-a realizat, în plus, spitalul din Tulcea pierde acum o secție și nu este exclus să urmeze și alte secții să fie închise pentru că sunt în stare de avarie prntru că nu au medici.
Fabrica de zgomote din preajma lui Teo, plătită gras din bani publici, face gălăgie afirmând că pentru dezastru de la spitalul din Tulcea de vina ar fi primarul Tulcei Constantin Hogea, care nu acceptă să cofinanțeze spitalul alături de Consiliul Județean Chiar dacă ar vrea Hogea să dea bani spitalului nu ar putea să o facă. Spitalul se află în patrimoniul CJ Tulcea, nu a primăriei . Dacă Hogea ar da bani la spital fără să preia și o parte din patrimoniu Curtea de Conturi ar considera finanțarea primăriei ca fiind ilegală.
Informațiile vânturate că vor fi aduși de către Teo de la Galați și de aiurea zeci de medici rezidenți la Tulcea este doar praf aruncat în ochii tulcenilor. Medicii rezidenți pleacă în străinătate din clinicile universitare din București unde au condiții de lucru sunt foarte bune. Cum să accepte rezidenții pediatri să lucreze la Tulcea pentru un salariu de aproximativ 1 000 de lei când în Germania primește 2 500 de euro?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu